Maalderij De Gouden Engel
CAKE- en KRUIDKOEKMIXEN
 

EKO-Speculaasmix

Ga naar product

Ingredienten: tarwebloem* (gluten), rietsuiker*, amandelmeel* (amandelen), speculaaskruiden*, bakpoeder *(maiszetmeel, E336, E500), zout. * van biologische oorsprong. In dit bedrijf worden noten verwerkt.

Gemiddelde voedingswaarden per 100 g: Energiewaarde 364 Kcal/1488 KJ - Eiwitten 7,1 g - Koolhydraten 71,8 g w.v. 34,9 g suikers - Vetten 4 g w.v. 0,4 g verzadigd - Vezels 1,4 g – Zout 0,4 g.

 

Recept voor speculaas

150 g boter door de speculaasmix.

Voeg 2 eetl. water toe en voor extra lekkere speculaas ook een flinke theel. citroenrasp.

Kneed er een deegbal van.

Laat dit minstens 2 uur, maar liever nog 24 uur rusten in de koelkast om de kruiden goed door het deeg te laten trekken.

Rol het deeg op het met meel bestoven aanrecht uit tot een plak van ca. 1 cm dik.

Snijd hier stukken (of poppen) uit en leg deze op een beboterde bakplaat.

Bestrijk speculaas met losgeklopt ei.

Bak deze in een voorverwarmde oven bij ca 170 °C in 30 minuten gaar en bruin.

Dunne speculaas van ca 5 mm dik in 20 minuten bakken.

De speculaas van de bakplaat nemen af laten koelen en smullen.

Verkrijgbaar in