Maalderij De Gouden Engel
CAKE- en KRUIDKOEKMIXEN
 

EKO-Spelt fruittaart

Ga naar product

EKO-Spelt fruittaart

Ingredienten: speltbloem* [gluten], rietsuiker*, bakpoeder* (maiszetmeel E334, E500), kaneel*, zout.

* van biologische oorsprong.

In dit bedrijf worden noten verwerkt.

Gemiddelde voedingswaarden per 100 g: Energiewaarde 378 Kcal/1564 KJ - Eiwitten 8,6 g - Koolhydraten 82,3 g w.v. suikers 31,3 g - Vetten 1,8 g w.v. verzadigd 0 g - Vezels 1 g – Zout 0,3 g

Recept voor spelt fruittaart. Doe de mix in een kom. Voeg 170 g harde roomboter en 1 eetlepel citroensap toe. Snij dit door elkaar met 2 messen en maak er kruimels van.Neem2/3 deel en voeg hier 1 ei aan toe. Kneed er een deegbal van en bekleed daarmee de bakvorm (26 cm). Neem voor de vulling 750 gram geschild fruit. bv. zes appels  en 100 gram geweekte rozijnen en snij alles in kleine stukjes. Voeg er 2 eetl. maizena of vanilliepuddingpoeder toe om het vocht op te nemen. Het fruit over de bodem verdelen en goed aandrukken. Voeg aan de overgebleven kruimels evt. nog havervlokken of nootjes toe, strooi dit over het fruit. Afbakken in 40 a 50 min. in een voorverwarmde oven van 175°C.

Tips van Judith:
* het deeg is ook voldoende om 15 muffinvormpjes te vullen
* vanillepuddingpoeder maakt de taart voller en romiger van smaak
* als fruitmengels kan vanalles gebruikt worden, zomers bv. verse pruimen of kruisbessen, s winters kersen uit pot of gestoofde peren
 

Smullen maar!!!

Verkrijgbaar in