Maalderij De Gouden Engel
GLUTEN-, LACTOSE-, EN SUIKERVRIJ LACTOSEVRIJ
 

EKO-Bananenbroodmix

Ga naar product

Ingrediënten: speltbloem* [gluten], dadels*, havermeel [gluten]*, amandelmeel* [noten], bakpoeder* (E334, E500), kaneel*, zout.

* van biologische oorsprong.

Gemiddelde voedingswaarden per 100 g: Energiewaarde 359 Kcal/1496 KJ - Eiwitten 11,9 g - Koolhydraten 59,6 g w.v.suiker 5,5 g - Vetten 7,8 g w.v. verzadigd 0,6 g, Zout 0,4 g, Vezels 3,3g.

 

Recept voor een heerlijke bananebrood. Toevoegen aan 1 pakje mix:

3 grote bananen - 150 g rijst- of agavestroop of honing - 200 g water of sinaasappelsap.
Naar wens: gewelde rozijnen en/of noten.

Schil de bananen, breek ze in stukken en doe ze in een grote beslagkom. Voeg het water of het sap en zoetstof toe. Maak er met de staafmixer een zachte massa van. Strooi de mix bovenop de zachte massa. Roer evt. rozinenen/of noten door de mixen roer alles met een spatel door elkaar. Niet te veel roeren!. Schep het geheel in een ingevet bakblik en maak de bovenkant glad. Besproei de bovenkant met een beetje water. Zet het bakblik in een voorverwarmde oven van 175 °C en bak in 45 min. gaar.

Verkrijgbaar in